Äntligen- Diggiloo kommer till Varberg!

2013-11-15

När succéshowen Diggiloo sommaren 2014 ger sig ut på vägarna är det för tolfte året i rad. Och den här gången finns äntligen Varberg med i turnéplanen.

- Det känns förstås fantastiskt roligt! säger Jochum Bernéus, VD på Varberg Event, som blir lokal värd för arrangemanget.

- Vi har samarbetat med både Torgny Söderberg, som är musikproducent för Diggiloo tillsammans med Lasse Holm och med produktionsbolaget Krall Entertainment vid tidigare tillfällen och diskussionerna om att någon gång kunna få hit showen till Varberg har ju kommit upp då och då. Och nu blir det äntligen verklighet!

Även Torgny Söderberg är mycket nöjd med den nya turnéplanen.

- Jag är ju född i Varberg och är fortfarande varbergare i hjärtat även om jag flyttade härifrån redan 1972. Men jag besöker ju stan titt som tätt och har under alla mina år i produktionsgänget jobbat hårt för att få Diggilooshowen till den här fantastiska sommarstaden. Jag är både stolt och lite mallig över att vi äntligen lyckats. Det är faktiskt en dröm som går i uppfyllelse och det kommer att bli hur kul som helst att få spela just här!

 

En fest för hela familjen

Det stod snabbt klart att ett arrangemang som Diggiloo är kräver en större spelplats än vad som ryms i Nöjesparken.

- När produktionsbolaget kom hit för ett första planeringsmöte, så åkte vi runt och tittade på ett antal olika platser som skulle kunna vara lämpliga, berättar Jochum Bernéus. Valet föll på Södra fästningshörnan – men exakt hur scen och publikområde kommer att placeras där är inte riktigt klart ännu.

Diggiloo tar in en publik mellan 4 000 och 7 000 personer, beroende på spelplats. Förutom scen och parkettplatser finns även ”picknickplatser” och en mängd olika sponsortält, restauranger och lekland för barn.

 

”Boka gärna boende redan nu”

Genom att vara med som lokal arrangör ökar Varberg Event sin sommarnärvaro i Varberg ytterligare och man är övertygad om att det här arrangemanget också kommer att generera mycket positivt för näringslivet i stan.

- Det här drar ju både turister och varbergare och en del stannar säkert några dagar extra i samband med showen. Vårt tips är att boka campingplats eller hotellrum till dagarna kring den 30 juli redan nu.

 

 

 

PRESSKONTAKT

 

Magnus Stråberg, 070 – 51 66 090 eller pr.company@tele2.se

Lokal arrangör Varberg Event, Jochum Bernéus 0340-69 02 04 eller jochum.berneus@varbergevent.se

BÖRJA UPPLADDNINGEN PÅ WWW.DIGGILOO.COM


Tillbaka
Kommande arrangemang

2018-04-06 - 2018-06-28

Konstpassagen

Läs mer »


2018-05-26 - 2018-05-26

Bakluckeloppis

Läs mer »


2018-05-27 - 2018-05-27

Rosa på bal(i) - Varbergs Kammarkör sjunger Taube

Läs mer »


2018-05-28 - 2018-05-28

Måndagsdans till Dreams

Läs mer »


Alla arrangemang »

Anmälan till nyhetsbrev