Varberg står värd för KFS dagarna 27-28 maj

2015-05-26

Pressmeddelande den 26 maj 2015

Varberg står värd för årets KFS-dagar den 27-28 maj

Nära 200 medlemmar från samhällsnyttiga företag möts på Sparbankshallen i Varberg under KFS-dagarna, en årlig konferens som arrangeras av arbetsgivarorganisationen KFS. Dagarna inleds med KFS årsstämma och därefter hälsar Jana Nilsson, kommunstyrelsens vice ordförande välkommen.

- Vi är glada att få komma till västkusten och Varberg som präglas av tillväxt och spännande stadsutvecklingsprojekt. Extra roligt är att vi har tre medlemsföretag som tar emot oss: Varberg Event, Hallands kulturhistoriska museum och Varberg Energi.

Vi ser fram emot att få uppleva vackra Varberg och att prata om de ämnen som ligger oss varmt om hjärtat: Affärsmässig samhällsnytta och mångfaldens möjligheter, säger Monica Ericsson, vd på KFS.

Programmet innehåller föredrag och seminarier som relaterar till affärsmässig samhällsnytta ur flera olika perspektiv. En av höjdpunkterna blir KFS pris inom Affärsmässig samhällsnytta som för allra första gången delas ut till ett medlemsföretag. Pristagaren offentliggörs vid prisutdelningen den 27 maj.

Temat för årets KFS-dagar är Affärsmässig samhällsnytta – om mångfaldens möjligheter för ett inkluderande samhälle och en rad kända profiler finns med som talare:


 Azita Shariati, vd på Sodexo och utsedd till årets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer, kommer att prata om att mångfald ger affärsnytta.
 Qaisar Mahmood, kulturarvschef och författare till Jakten på svenskheten ska tala om mångfald och inkludering i ett samhälle i förändring.
 Alf Rehn professor i företagsekonomi vid Åbo Akademi, bjuder på inspirationsföreläsning kring kreativitet och mångfald.
 Pär Johansson från Glada Hudik talar om vikten av att bli sedd och behövd, inkluderad i ett sammanhang.
 Skanskas vd Pierre Olofsson och Global Diversity Manager Pia Höök kommer att hålla seminarium om hur de arbetar med mångfald och hur det blivit en framtidsfråga för företaget. Utöver detta erbjuds estradsamtal och parallella seminarier tillsammans med medlemmarna.
 Moderator är journalisten Ulrika Fjällborg.

Kontaktperson:
Christina Lingdén, kommunikationschef KFS, tel: 070-419 33 82, e-post: christina.lingden@kfs.net

KFS är arbetsgivarorganisationen för samhällsnyttiga företag. Våra medlemmar finns representerade i hela landet och deras verksamhet har stor betydelse för utvecklingen av servicen till medborgarna. Våra branscher är Anläggning, Besöksnäring, Energi, Fastighet och Näringsliv, Flygplatser, Konsult och Service, Läns- och Regionmuseer, Parkering, Personlig Assistans, Trafik, Trafikhuvudmännen, Utbildning, VA, Vård och Omsorg och Återvinning.

Läs mer på

www.kfs.net


Tillbaka
Kommande arrangemang

2018-04-06 - 2018-06-28

Konstpassagen

Läs mer »


2018-05-26 - 2018-05-26

Bakluckeloppis

Läs mer »


2018-05-27 - 2018-05-27

Rosa på bal(i) - Varbergs Kammarkör sjunger Taube

Läs mer »


2018-05-28 - 2018-05-28

Måndagsdans till Dreams

Läs mer »


Alla arrangemang »

Anmälan till nyhetsbrev